Inspecties

Homma elektrotechniek elektrische werkzaamheden

NEN 1010 keuring
Een NEN 1010-keuring is bedoeld om te controleren of een nieuw aangelegde elektrische installatie of een uitbreiding van een installatie voldoet aan de voorschriften.

De keuringsexpert verricht een visuele inspectie en doet tests en metingen. Een NEN 1010-keuring is verplicht na oplevering van nieuwbouw, na brand en waterschade of lekkage in de meterkast of wanneer u zelf een installatie heeft aangelegd. Ook wanneer u twijfelt over de veiligheid van uw installatie is een keuring aan te raden. Bij verkoop van een pand is een keuringsrapport het bewijs dat de installatie veilig is.

NEN 3140 keuring
Een NEN 3140-keuring wordt vaak verplicht gesteld door een brandverzekering. De keuring stelt vast dat bestaande elektrische installaties en arbeidsmiddelen, zoals vast opgestelde apparatuur en handgereedschap, veilig werken. Er wordt een visuele inspectie gedaan en diverse metingen. De keuring geeft zicht op knelpunten met betrekking tot arbeidsveiligheid en brandveiligheid. De Arbowet verplicht werkgevers om veilige werkplekken te creëren voor hun medewerkers.

Deze periodieke keuring moet onder andere worden uitgevoerd in fabrieken, magazijnen, kantoren en bouwplaatsen.

Rapportage
De werkwijze en resultaten van de inspectie worden samengevat in een heldere rapportage. Hierin leest u ook de aanbevelingen om verbeteringen/aanpassingen in de installatie door te voeren. Deze keuringen gaan niet altijd om het voorkomen van ongevallen. Ook storingen in de installatie kunnen leiden tot vervelend oponthoud in de werkprocessen of zelfs tot verlies van data. Iets wat u uiteraard wil voorkomen.

Thermografisch onderzoek
Thermografisch onderzoek maakt het onzichtbare zichtbaar. Om de continuïteit van uw installatie te garanderen is thermografisch onderzoek een must. Fouten en/of defecten in elektrische installaties zijn te herkennen aan een verhoogde temperatuur. Risico’s op storingen komen met behulp van een infrarood camera snel naar voren en kunnen direct worden verholpen voordat het te laat is.

Inspectie

  • Belangrijk is dat de inspectie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke specialist die daarvoor speciaal is gecertificeerd en ruime ervaring heeft in het uitvoeren van keuringen.

Homma is zo’n specialist.
Door onze expertise en ervaring kunnen we inspecties snel en grondig uitvoeren, met minimale inbreuk op uw bedrijfsprocessen.aanleg van nieuwe installaties. In de NEN 3140-norm staat hoe men veilig kan werken met elektrische installaties en apparaten.

Homma is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties. Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.Kiezen voor Homma is kiezen voor:

  • één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud.
  • een vakkundig installateur met veel ervaring
  • een installateur die werk maakt van duurzame energie
  • maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een kijkje achter de schermen